divendres, 28 d’abril del 2017

Parlem de la marihuana

El cannabis, en les seves diferents formes, és la droga il.legal més consumida a Espanya.  El seu consum està molt estès entre la gent jove, amb la creença de que és una droga menys perillosa que la resta , ja que procedeix d´una planta i per tant es considera més " ecològica "


El seus efectes  provenen d´ un dels seus principis actius , el THC ( tetrahidrocannabiol) que està present en diferents proporcions segons el preparat utlitzat ( marihuana , hachís , oli de hachís ..)



Es pot consumir fumada barrejada amb tabac o a vegades es por ingerir en diferents preparats . Si es consumeix fumada els efectes es noten quasi immediatament i duren entre dues o tres hores. En cas 
d´ingerir-la poden arribar a durar fins a 6 hores . 

Immediatament després del consum es produeix una " borratxera cannàbica" amb sequetat de boca , ulls vermells , taquicàrdia , riure descontrolat , moviments descoordinats , alteració de la concentració i de la coordinació.
El consum a llarg plaç produeix problemes de memòria , dependència , alteracions emocionals , malaties pulmonars, càncer de pulmó , alteracions del ritme cardíac , psicosis i  esquizofrènia  en individus predisposats, entre d´altres . 
En adolescents  empitjora clarament el resultats acadèmics i és un motiu que fa que alguns d´ells abandonin els estudis. El problema és més gros del que sembla . Segons l´enquesta estatal sobre l´ús de drogues en adolescents de l´observatori estatal sobre drogues( 2014) l´edat d´inici de consum està sobre els 14 anys  i 3 de cada 10 estudiants entre 14 i 18 anys havien consumit cannabis en alguna ocasió. 





Hi ha la falsa creença de que no produeix addicció i pert tant es pot controlar , però hi ha nombrosos estudis que ens demostrar sí que la produeix, especialment si comença el consum en l´adolescència .

A la nostra comunitat disposem de diversos recursos que ens permeten ajudar a aquelles persones  que considerin que el consum s´ha convertit en un problema . Moltes vegades però, precisament això és el més difícil , reconèixer que constitueix un  problema. Probablement sigui feina de tots començar a fer més visible que aquest fet constitueix un problema i no ser tant indulgents amb el seu consum, especialment si hi ha nins i  adolescents en l´entorn . 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada