divendres, 24 de febrer del 2017

Sobre salut mental

I què és la SALUT MENTAL?

La Salut mental no és solament un estat de salut al qual intenten assolir aquelles persones que ja pateixen una malaltia mental.
La Salut mental és un estat de benestar que tota persona ha de poder aconseguir i mantenir.
Hem de poder relativitzar les nostres preocupacions, no hauríem d'estressar-nos tant, hem de poder afrontar els nostres reptes, hem de viure i conviure en harmonia.  
Hem de ser responsables i creure en les nostres possibilitats, independentment del com som, amb qui estem i com estem.

Al segon pis del Centre de Salut de Son Pisà hi ha una Unitat de Salut Mental (USM).
Hi freqüenten les persones que pateixen una malaltia mental i que pertanyen als Centres de Salut de Son Pisà, de Vall d'Argent, de Santa Catalina, de Casa del Mar i el Terreno i de Pere Garau. És el Metge de Família qui detecta i proposa una visita a la USM.

QUI som?

La USM la conforma un Equip Pluridisciplinari de diferents especialitats de salut mental (Psiquiatres, Psicòlegs, Infermeres, Treballadora Social i Administratius). Des de cada una de les diferents especificitats, dediquem la nostra feina a les persones que tenen una malaltia mental. El nostre repte és contribuir que aquestes persones assoleixin i mantinguin un estat de benestar que els permeti aconseguir i seguir amb la seva vida personal, familiar, laboral i social.
Tenim capacitat docent, d'ensenyament (vénen a aprendre metges residents de psiquiatria, metges residents de família, infermeres residents en salut mental, estudiants del Grau de Psicologia, de Medicina entre altres).
Aprofitarem aquest espai de "Son Pisà salut" per a escriure apunts sobre la salut mental, que esperem sigui de interès de tots.

Concepció Bardolet i Casas
Coordinadora de la USM Son Pisà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada