Pàgines

divendres, 18 de novembre del 2016

GRIP O REFREDAT?

Són malalties produïdes per virus, que es contagien a partir de petites gotes que expulsem al tossir o al fer estornuts. Són molt freqüents en aquesta època de l'any i és important saber quins símptomes poden donar, com tractar-les i quan hem d'anar al metge.


                                             Quins símptomes poden donar?


                         Font: Canal Salut. Generalitat de Catalunya


Els refredats són malalties lleus que solen durar pocs dies, sense o amb molt poca febre i se'n poden tenir varis episodis durant l'any. La grip sol durar una setmana amb febre de 3-5 dies i dóna molt més malestar general.


Què hem de fer?

Cap de les dues té un tractament específic. Els antibiòtics no les curen .És important beure molts líquids   ( aigua, sucs, infusions, brous), fer una mica de repòs i controlar la temperatura. Es pot prendre algun analgèsic, com el paracetamol, si hi ha febre, mal de cap, coll o dolors musculars.
En cas de congestió nasal convé fer rentats nasals amb suero fisiològic o aigua de mar per evitar les possibles complicacions dels refredats, com la otitis o la sinusitis. Si respirem bé pel nas també evitem la irritació del coll i millorem la tos seca.
Tapar-se el nas i la boca, amb un mocador d'un sol ús, al tossir o estornudar i rentar-se les mans sovint durant el dia ajuda a evitar la transmissió.

                                                                 

                                             Quan hem d'anar al metge?

Cal que consulteu al vostre metge en cas que persisteixi la febre a partir del quart dia, si teniu ofec, si sou una persona gran o amb una malaltia crònica. En els altres casos, eviteu la utilització del serveis d'urgència hospitalaris si no és per indicació dels metges. Recordeu que la utilització racional dels serveis d'urgència evita el col.lapse i permet l'adequada atenció als casos greus

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada